Santoku nož 18 cm Takumi Line

-50% rasprodaja!
Na lageru

Santoku nož Takumi Line s oštricom dužine 18 cm idealan je alat za one koji vole precizno i brzo rezanje povrća, voća ili mesa. Izrađen od kvalitetnog njemačkog čelika, osigurava savršenu oštrinu i dug vijek trajanja. Drška od maslinovog drva dodaje jedinstvenost nožu i pruža prirodan i udoban stisak.

Santoku nož je tradicionalni japanski kuhinjski nož koji je vrlo popularan zbog svoje svestranosti. Naziv “santoku” znači “tri vrline” ili “tri upotrebe”, a odnosi se na njegovu sposobnost učinkovitog rezanja, sjeckanja i mljevenja namirnica poput povrća, mesa i ribe. Udubljenja na oštrici, također poznata kao Granton rubovi ili šuplja brušenja, dizajnirana su za smanjenje površine trenja između noža i hrane koja se reže. Ova udubljenja sprječavaju da se tanke kriške hrane, poput krumpira ili rajčice, zalijepe za oštricu tijekom rezanja. Rezultat je učinkovitije rezanje i poboljšanje cjelokupnog iskustva korištenja noža. Ove značajke čine santoku nož izvrsnim alatom i za profesionalne kuhare i za ljubitelje kućne kuhinje.

Kako bi oštrica noža što duže ostala oštra, preporučujemo ručno pranje hladnom vodom i izbjegavanje perilice posuđa. Drvenu dršku možete održati u besprijekornom stanju ako je redovito tretirate maslinovim ili prehrambenim mineralnim uljem, što će spriječiti sušenje i pucanje.

Materijal oštrice

Njemački čelik

Materijal drške

Maslinovo drvo

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.